Magazin 28.07.2020.

USPJEH: Predstava amaterskog pozorišta iz Laktaša pobijedila na festivalu u Bugojnu

ČITANJE: 1 minuta

Nizu uspjeha na festivalima u regionu mladi glumci, članovi Amaterskog studija „Daske“ iz Laktaša, dodali su pobjedu na festivalu „Fedra“ u Bugojnu.

Predstava “Čekaonica za budućnost” se bavi pitanjem prolaznosti života, straha i iščekivanja najgoreg, koliko zapravo poznajemo ljude oko nas, one s kojima dijelimo postelju ili one koje svakodnevno vidimo na televiziji, šta nam je zajedničko, živimo li život ili nešto neprestano čekamo, šta se dešava kada ono nešto dođe, da li obećava sreću… To su samo neka od pitanja na koja odgovor na sceni daju laktaški glumci, piše Srpskainfo.

Odličnu predstavu čini dobar tekst, dobra podjela, dobra glumačka igra. Ujednačenost u njenom izrazu, nepretenciozna rediteljska rješenja, te kao najbitniji element, komunikacija s publikom, navedeno je u obrazloženju žirija.

Predstavu je režirao Ognjen Todorović, a glumački ansambl čine Bojana Radić, Dragan Golubović, Anđela Rakočević, Stefan Balaban, Anđela Popadić, Ognjen Todorović, Dunja Vujatović, Milan Radić.

Nagrada za najboljeg mladog glumca dodijeljena je Stefanu Balabanu, a za nabolju glumicu Bojani Radić. Osim nagrade za najbolju predstavu, pohvala za pedagoški rad i stručno vođenje dodijena je Ognjenu Todoroviću.

(SB/banjaluka.net)