USPJEŠNA PRODAJA PARCELE: Novi investitor ulazi u Poslovnu zonu

U Poslovnoj zoni „Ramići-Banja Luka“, putem javne licitacije, prodana je građevinska parcela od 10.883 kvadratna metra. Preduzeće „Termomontaža“ a.d. Banja Luka kupilo je ovu parcelu za 456.106 KM.

-Prodajom ove parcele, u Poslovnu zonu ulazi novi investitor, i to petnaesti po redu. Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti – kazao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

Kako je naveo, time su nastavljene stalne aktivnosti na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta koji će rezultirati novim radnim mjestima.

Takođe, prodajom parcele u okviru Poslovne zone, Grad je ostvario značajne prihode, koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banje Luke.

Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima s ciljem da Banja Luka dobije što više proizvodnih subjekata i time više novih radnih mjesta u realnom sektoru. Samo u posljednje tri godine u razvoj ove zone i njeno opremanje, uložena su tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.

– I u 2019. godini radićemo na proširenju Poslovne zone u Ramićima, prije svega, na izgradnji potrebne infrastrukture i uvođenju novih investitora u ovu zonu – zaključio je Laketić.

Istovremeno, u pripremi su i dvije nove poslovna zone, i to „Jelšingrad“, koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini iduće  godine, i druga – „Vujinovići-Zapad“ uz magistarlni put Banja Luka – Gradiška.

PUT BANJALUKA-LAKTAŠI Udes kod Trna blokirao saobraćaj

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putu Banjaluka – Laktaši, u mjestu Trn, zbog saobraćajne nezgode u kojoj je pričinjena materijalna šteta, ali nema povrijeđenih, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.  

Trgovkinja iz Banjaluke osumnjičena za pronevjeru 34.700 KM

Milica M. iz Banjaluke osumnjičena je da je, radeći kao trgovac u “Baby Shopu NBA”, pronevjerila 34.700 maraka, saznaju “Nezavisne” nezvanično. Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu protiv nje podnijeli izvještaj. “M.M. se sumnjiči da je od januara do oktobra 2018. godine, zaposlena kao trgovac, protivpravno prisvojila novac dobijen od prodatih

Republika Srpska uvodi elektronsko izdavanje građevinskih dozvola

Preduslovi za izdavanje građevinskih dozvola elektronskim putem biće stvoreni do kraja ove godine jer je Republika Srpska uspjela da dobije donatorska sredstva za nabavku softvera neophodnog za taj proces, rekla je Srni ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.