Vijesti 03.12.2022.

Uspješno izvršen 64. vazdušni medicinski transport u ovoj godini

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i medicinsko osoblje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspješno su izvršili vazdušni medicinski transport pedesetosmogodišnjeg pacijenta u Urgentni centar u Beogradu radi hitnog operativnog zahvata, izjavio je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.
Zahvaljujući hitnoj intervenciji Helikopterskog servisa, ljekara i medicinskih tehničara UKC-a, pacijent čiji su inicijali K.A. prevezen je u Urgentni centar u Beogradu, gdje je uspješno operisan.

Kusturić je naveo da je pacijent sa dijagnozom disekcija torako-abdominalne aorte upućen na hitni operativni zahvat na Urgentni centar Srbije, gdje je operacija trajala sedam časova.

“Uspješno je operisan jer je zahvaljujući hitnom vazdušnom medicinskom transportu stigao na vrijeme u Beograd”, rekao je Kusturić.

Vazdušno medicinski transport, kako je naveo, izveden je juče po izuzetno složenim meteorološkim uslovima, po svim aspektima letačke struke.

“Zahvaljujući velikoj požrtvovanosti svih pripadnika Helikopterskog servisa i UKC-a, uključenih u ovaj transport, po izuzetno zahtjevnim i složenim meteorološkim uslovima, uspješno je izvršen 64. vazdušno-medicinski transport u ovoj godini, na zadovoljstvo svih učesnika sa ponosom da je spašen još jedan život”, naveo je Kusturić.

(Srna/Z.M)