Vijesti 28.01.2016.

Uspostavljanje adresnog registra od velikog značaja za Laktaše

ČITANJE: 1 minuta
laktasi
Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman rekao je da je uspostavljanje jedinstvenog adresnog registra od velikog značaja za ovu lokalnu zajednicu, jer će sve informacije sa terena moći da identifikuje u bazi podataka i pratiti sa jednog mjesta.

Kodžoman je danas upoznao ambasadora Švedske u BiH Fredrika Šilera sa ciljevima i realizacijom projekta švedske Vlade – “Izgradnja kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u BiH – CILAP”.

On je podsjetio da je u okviru ovog projekta opština Laktaši prošle godine potpisala sporazum o uspostavljanju adresnog registra sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Šiler je rekao da je siguran da će ovaj projekat uspješno biti završen, jer je od velikog značaja kako za opštinu Laktaše, tako i za čitavu BiH.

U saopštenju se navodi da se nedostatak adresnog registra u Republici Srpskoj najviše pokazao tokom nedavnog sprovođenja popisa stanovništva, gdje nisu bili usaglašeni ni forma ni sadržaj.

Projekat švedske Vlade “CILAP”, koji se finansira iz donatorskih sredstava, rezultat je saradnje entitetskih uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Geodetske uprave Švedske, saopšteno je iz opštine Laktaši.

Sporazum o uspostavljanju adresnog registra, osim opštine Laktaši, potpisali su i gradovi Trebinje, Bijeljina i Zvornik, te više opština sa područja grada Istočno Sarajevo.

(NN)