Vijesti 02.03.2016.

Ustavni sud RS: Nema povrede vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka

ČITANJE: 1 minuta
ustavni sud
Ustavni sud Republike Srpske saopštio je da je Vijeće za zaštitu vitalnog interesa ovog suda 22. septembra prošle godine donijelo Odluku kojom je utvrđeno da Odlukom o raspisivanju referenduma od 15. jula 2015. godine, koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

Povodom napisa pojedinih medija o postupanju u ovom slučaju, u Ustavnom sudu naglašavaju da je navedena odluka dostavljena u “Službeni glasnik Republike Srpske” 22. septembra 2015. godine radi objavljivanja.

-Ista odluka je 22. septembra dostavljena i Narodnoj skupštini Republike Srpske, Vijeću naroda, kao i klubovima delegata iz reda bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda- navodi se u saopštenju.

Odlukom istog vijeća ovoga suda, 10. decembra 2015. godine, utvrđeno je da Odlukom o izboru članova u Komisiju za sprovođenje referenduma, koju je Narodna skupština Republike Srpske izglasala na sjednici održanoj 23. septembra, nije povrijeđen vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

-Ova odluka dostavljena je u ‘Službeni glasnik’ radi objavljivanja 22. decembra, a istog dana Odluka je dostavljena i Narodnoj skupštini, Vijeću naroda, kao i klubovima delegata iz reda bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda – dodaje se u saopštenju.

(Agencije)