Vijesti 05.08.2021.

Ušteda od 100 maraka: Ko je kupio knjige dobiće pare nazad

ČITANJE: 1 minuta

Roditeljima koji su već kupili udžbenike za treći i četvrti razred osnovne škole, “Zavodove” knjižare vratiće novac.

Vlada RS će ove godine podijeliti besplatne udžbenike za osnovce prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, ali desilo se da su određeni roditelji, prije ove objave, već kupili komplet knjiga, piše Srpskainfo.

Kako su naveli iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, njima će biti priznat povrat novca.

– Svaki kupac uz priložen fiskalni račun, kao dokaz kupovine u knjižari u kojoj je kupio udžbenike, može zamijeniti udžbenike za školski pribor i opremu ili zatražiti povrat novca – pojasnili su iz Zavoda na svojoj zvaničnoj stranici.

Ukoliko kupci nemaju sačuvan fiskalni račun, neophodno je da se jave u knjižaru gdje su kupili udžbenike i u saradnji s prodavcima usaglase detalje uvidom u arhivu prodaje i nakon toga iskoriste mogućnost povrata.

Iz Zavoda napominju da se povrat novca može iskoristiti samo u knjižarama u kojima su udžbenici kupljeni.

Komplet knjiga za treći razred košta 100, a za četvrti 106 KM.

Besplatne udžbenike dobiće oko 50.000 osnovaca, što je više od 50 odsto ukupne učeničke populacije osnovnih škola u Srpskoj.

NOVIH 20 UDŽBENIKA

U Republici Srpskoj za školsku 2021/22 godinu odobreno je šest novih udžbenika za osnovnu školu, četiri za gimnaziju i 10 za srednje stručne škole.

Novi udžbenici za osnovnu školu su knjiga i radna sveska iz matematike za treći razred, čitanka za šesti razred, te srpski jezik i jezička kultura za šesti razred. Novu čitanku dobijaju đaci sedmog razreda, a učenici osmog i devetog udžbenik srpski jezik i jezička kultura.

(A.M.)