Vijesti 26.03.2016.

Usvojen okvirni program proslave Dana grada

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka
Na drugoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 22. aprila – Dana grada, dogovoren je okvirni program proslave.

Oko 30 manifestacija sportskog i kulturnog sadržaja uvršteno je u program obilježavanja Dana grada, u čiju relizaciju su uključeni sportski kolektivi, institucije kulture, Turistička organizacija grada, osnovne škole, vrtići, te nevladine organizacije.

Na ovom sastanku konstatovano je takođe da su uveliko počele pripremne aktivnosti kako bi grad bio što ljepši i uređeniji za svoj praznik, poput sanacije saobraćajnica, a najavljena je i akcija proljećnog uređenja grada koja počinje u ponedjeljak, 28. marta, sadnjom stabla u Osnovnoj školi „Branko Ćopić“ u Boriku.

Na proslavu 22. aprila, pozvani su predstavnici partner-gradova, te gradova sa kojima Banjaluka ostvaruje kvalitetnu saradnju.

Podsjećamo da je poziv za podnošenje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama objavljen, te da ga zainteresovani mogu pogledati na zvaničnoj internet stranici grada Banjaluka.

22. aprila 1945. godine Banjaluka je oslobođena od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

(Banjaluka.rs.ba)