Sport 01.03.2016.

Utakmice Evropskog prvenstva i pred praznim stadionom

ČITANJE: 1 minuta
uefa
Evropska fudbalska federacija /UEFA/ saopštila je danas da bi utakmice Evropskog prvenstva mogle biti pomjerane na različite lokacije u Francuskoj i igrane drugi dan bez navijača kao odgovor na terorističke napade ili prijetnje.

Planovi su izrađeni nakon što su bombaši samoubice pokušali da uđu na stadion u Parizu tokom prijateljske utakmice između reprezentacija Francuske i NJemačke u novembru prošle godine.

Samoubice su u novembru aktivirale naprave izvan stadiona u koordinisanim napadima u Parizu u kojima je ubijeno 130 osoba.

Sedam dana poslije tih napada odgođena je prijateljska utakmica između NJemačke i Holandije, i to neposredno prije početka, jer je policija sumnjala da postoji mogućnost da će biti aktivirana eksplozivna naprava na stadionu u Hanoveru.

Još tri mjeseca je preostalo do početka Evropskog prvenstva u fudbalu u Francuskoj, gdje je na snazi i dalje vanredna situacija.

UEFA je saopštila da nema podataka o određenoj prijetnji, ali da su planovi izrađeni kako bi bili spremni za svaku situaciju.

(Agencije)