Politika 10.12.2018.

Utvrđen prijedlog programa rada Skupštine za iduću godinu

ČITANJE: 2 minute

Kolegijum Skupštine grada Banja Luka na današnjoj sjednici jednoglasno je utvrdio prijedlog program rada gradskog parlamenta za 2019. godinu, sa ukupno 123 tačke dnevnog reda.

-Sigurno je da će i naredna biti kao i ova godina, obimna i sa puno materijala što pokazuje da Gradska uprava radi dosta posla i  mi kao parlament pratimo tu dinamiku i tempo – kazao je predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić.

Osvrćući se na ovogodišnji rad Skupštine, on je kazao da je do sada razmatrano preko 370 tačaka dnevnog reda i preko 120 podtačaka.

-Još čekamo zadnje zasjedanje za ovu godinu na kojem očekujemo preko 60 tačaka, tako da bismo imali razmatranih preko 400 tačaka tokom 2018. godine – zaključio je Talić.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je veoma zadovoljan radom gradskog parlamenta.

-Po učinku, ovo je bila jedna od boljih godina. Gradski parlament je pratio i u principu doprinosio ukupnom radu Gradske uprave i svemu onom što je ova godina donijela, a bila je vrlo uspješna kada je riječ o investicijama i radovima – naglasio je Radojičić.

On je kazao da gradska administracija priprema materijale za zadnju ovogodišnju sjednicu, koja bi najvjerovatnije trebalo da bude održana 26. decembra, a o čemu će konačnu odluku donijeti u srijedu skupštinski kolegijum.

-Na toj sjednici naći će se brojne godišnje obaveze i planovi za iduću godinu, od budžeta za 2019. godinu i  rebalansa za ovu godinu, pa do Strategije razvoja grada za deset godina, svih godišnjih planova po oblastima i regulacionog plana za centralno područje, kojeg radimo godinu i po dana. U svakom sluačju, po sadržaju i obimu predloženih akata biće to jedna od najvećih sjednica – rekao je Radojičić.

Komentarišući prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu, on je rekao da je prijedlog za oko milion KM veći u odnosu na nacrt ovog dokumenta.

– Povećana su sredstva za kulturu, za sport, za saobraćaj i komunalnu oblast. Uglavnom sve ide ka investicijama i svako proširenje okvira budžeta isključivo ide ka investicijama – naglasio je Radojičić i dodao da se čeka izbor Vlade RS, kako bi se sa njima razgovaralo o podršci za krupnije investicione projekte, odnosno one koji se tiču škola, boračko-invalidske zaštite, komunalne infrastrukture i saobraćaja.