Vijesti 12.04.2022.

Utvrđeno ko je pomogao Jošilu da pobjegne iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Aljoša Borković, Tamara Mišković i Saša Bilić osumnjičeni su da su nedavno pomogli osumnjičenom Jovanu Jošilu da pobjegne iz Banjaluke i izbjegne hapšenje zbog organizovanog kriminala.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH utvrdili da je J.J. iz Banjaluke, koje se sumnjiči za krivično djelo organizovani kriminal, a za kojim su policijski službenici tragali 5. aprila, u bjekstvu pomogli A.B., S.B. i T.M., svi iz Banjaluke”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

Kako dodaju, od ovih osumnjičenih je uzeta izjava i protiv njih će biti podnesen izvještaj za učinjeno krivično djelo.

“Policijski službenici MUP-a Republike Srpske preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska J.J.”, navodi se u saopštenju.

Inače, Jošilo je više puta osuđivan zbog teških krivičnih djela.

Iz MUP-a RS podsjećaju da su u nastavku akcije “Storidž” i “Transporter” pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet prošle sedmice uhapsili  tri osobe zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa vršili krivična djela oganizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom novlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Aktivnosti su realizovane pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Bileće.

(E.M)