Vijesti 25.01.2022.

UVAŽENA ŽALBA ODBRANE: Aco Makedonac pušten na slobodu

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Istočnom Sarajevu uvažio ja žalbu advokata i ukinuo pritvor Aleksandru Mičiću zvanom Aco Makedonac, potvrđeno je za “Avaz”.

Podsjećamo, Makedonac je bio akter  pucnjave koja se odigrala u noći između 1. i 2. januara u Hilandarskoj ulici u Lukavici. Na njega je pucao Goran Sikima, kojeg je Makedonac ranio u stomak i lijevu nadlakticu.

Kako je saopštilo prošle sedmice Okružno tužilaštvo iz Istočnog Sarajeva, obojica su osumnjičena za pokušaj ubistva, s tim da se Mičić tereti za lakši oblik djela, počinjenog “pod posebno olakšavajućim okolnostima”.

– Mičić je išao prema svojoj kući kada je primijetio Sikimu, koji je preko lica imao zaštitnu masku te kapuljaču preko glave. Pozvao ga je da skine masku da vidi o kome se radi, ali je Sikima izvadio pištolj i prema Mičiću ispalio najmanje dva hica, od kojih ga je jedan pogodio u jaknu – navodi Tužilaštvo.

Sud je u rješenju naveo da je nema osnovane sumnje u odnosu na Makedonca i da je pucao u Sikimu u samoodbrani.

Međutim, nakon pucnjave, Sikima je pobjegao s lica mjesta, uzeo je taksi i odvezao se do KCUS-a, gdje je bio na daljnjem liječenju. Nedugo zatim prebačen je u bolnicu u Kasindol.

(N.S)