Sport 24.11.2021.

UZ PODRŠKU FSRS: Počela rekonstrukcija svlačionica Omladinca, kluba koji okuplja 150 dječaka

ČITANJE: 3 minute

Fudbalski klub Omladinac iz Banjaluke započeo je rekonstrukciju objekta svlačionica, koja se radi uz podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Nekadašnji prvoligaš, sada član Područne lige Banjaluka, počeo je rekonstrukciju i adaptaciju objekta koji je bio u jako lošem stanju, kako bi se stvorili uslovi za normalan rad kluba i omladinskih selekcija, piše mondo.ba.

Tim povodom banjalučki klub je u srijedu obišao i predsjednik FSRS Vico Zeljković i najavio podršku infrastrukturnim projektima u fudbalu, kako na području Banjaluke tako i širom RS.

“Čast mi je da u ime FK Omladinac pozdravim FSRS i FSBIH na čelu sa Vicom Zeljkovićem koji je došao da nas obiđe i da vidi da se radi na rekonstrukciji i adaptiranju svlačionica. FK Omladinac trenutno broji između 150 i 170 dječaka koji redovno treniraju, a ovom rekonstrukcijom svlačionica ćemo taj broj uduplati, a znamo šta znači za ovaj grad, Republiku Srpski i BIH kada imamo veći broj sportista. Do kraja godine naše selekcije mogle bi brojati i 300-400 članova, a imamo najave da će nam se priključiti i jedan atletski klub. Rekonstrukciju finansiramo iz svojih sredstava i od sponzora, a zahvalni smo FSRS i FSBIH što će nam pomoći finansijski da završimo ovaj projekat”, rekao je predsjednik FK Omladinac Darko Manojlović.

Predsjednik FSRS i FSBIH, Vico Zeljković, rekao je da će FSRS nastaviti da pomaže fudbal u Republici Srpskoj.

“Ovaj klub i ovo naselje od 20-30.000 ljudi zaslužuje da dobiju infrastrujturne uslove da mogu normalno da se bave sportom. Imali smo već razgovore sa upravom FK Omladinac i postigli smo dogovor da FSRS i FSBIH pomogne izgradnju objekta za svlačionice. Mi ćemo biti partner sa FK Omladinac na ovom projektu, vidjećemo da li će to biti pola-pola ili koliko će biti potrebno da se objekat završi da fudbal nastavi da se razvija”, rekao je Zeljković i dodao:

„Želimo da u Banjaluci u narednoj godini uradimo još dva tri projekta, ima tu dosta zainteresovanih klubova, tražimo partnere koji mogu jednim svojim dijelom da učestvuju jer savez ne može sve sam da finansira. Omladinac je to uspio i zato smo danas ovdje. Vidjećemo u narednom periodu koji su to još klubovi gdje možemo da radimo”.

Zeljković je još jednom istakao da FSRS nažalost nema nikakvu saradnju sa Gradom Banjaluka, koji bi morao da se uključi u infrastrukturne projekte.

“Nemamo nikakvu saradnaju sa gradonačelnikom Stanivukovićem i gradom Banjaluka, koji treba da bude uključen u sve ove projekte i da bude pokretač određenih projekata, a FSRS da bude podrška. Ovdje je potpuno obrnuto. FSRS je jedini koji pomaže fudbal u Banjaluci i nemamo nikakvu pomoć ni razumijevanje od grada, što nikako nije dobro. To nas ipak neće sputavati u našim planovima, tražimo još adresa gdje možemo još dva, tri projekta da pomognemo i nastavimo sa razvojem fudbala. Ovo nije samo fudbal kao fudbal, pričamo o djeci, omladini, bavljenju sportom, ovo je jedna šira priča i mislim da bi se grad trebao uključiti. FSRS prije mog dolaska nije pmagao ni klubove ni takmičenja, krenuli smo da radimo planski i obratićemo pažnju na sve regije i svih sedam područnih saveza, i trudićemo se da u svim tim područjima radimo kapitalne projekte koji će služiti ne samo ovoj nego i budućim generacijama”, istakao je Zeljković.

(SB)

Oznake: FK Omladinac