Sport 04.06.2019.

UZ PODRŠKU GRADA: Košarkašice Orlova u regionalnoj WABA ligi

ČITANJE: 2 minute

Ženski košarkaški klub „Orlovi“ takmičiće se od naredne sezone u regionalnoj košarkaškoj ligi (WABA), uz finansijsku podršku grada Banje Luke i društveno odgovornih kompanija. Učešće ovog kluba u regionalnoj ligi od naredne sezone, podržao je i gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da je Gradska uprava, u saradnji sa kompanijom M:tel, obezbijedila dodatna sredstva za finansiranje kluba u nastupajućoj takmičarskoj sezoni.

Radojičić je ocijenio da su ovo odlične vijesti za banjalučki sport, ističući da poziv koji je dobio ŽKK „Orlovi“ nije mogao biti propušten.

– Rezultat sjajne sezone ovog kluba bio je poziv za učešće u WABA ligi. Projekat učešća u regionalnoj ligi zahtijeva mnogo složeniju finansijsku konstrukciju i mi smo odlučili da pomognemo, jer je ovo sjajna prilika za promociju našeg sporta, ali i grada u cjelini. Učešće u regionalnoj ligi shvatamo i kao šansu da se ženska košarka u gradu dodatno osnaži i podigne na nivo na kojem je nekada bila, kada su iz Banje Luke dolazile velike igračice sa sjajnim internacionalnim karijerama – rekao je Radojičić.

Predsjednik ŽKK „Orlovi“ Luka Lugonja, podsjetio je da je u sezoni, koja je upravo završena, klub ostvario brojne uspjehe, kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama. On je naglasio da je osnovni cilj učešća u regionalnoj ligi očuvanje postojećeg igračkog kadra u Banjoj Luci i podizanje kluba na još viši nivo.

Jedna od najboljih igračica ovog klčuba Isidora Orašanin, izjavila je da će za sve igračice biti velika čast što će nastupati u tako jakom takmičenju kao što je regionalna ženska košarkaška liga. Ona je naglasila da će to za njih biti korak naprijed u igračkim karijerama i da će učiniti sve da na dostojan način reprezentuju svoj klub i grad.

Svoje utakmice u WABA ligi, ŽKK „Orlovi“ će igrati  u dvorani Borik, a dirktor JU SC „Borik“ Nenad Talić, kazao je da će ova ustanova uvijek biti na usluzi svim klubovima te da se raduje povratku vrhunske ženske košarke pod svodove Borika.