Vijesti 28.12.2020.

UZ POŠTOVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA: Proslava Nove godine u dnevnoj varijanti

ČITANJE: 1 minuta

Zbog pandemije virusa korona i ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata širom Republike Srpske, proslave Nove godine u kafićima, restoranima i hotelima biće organizovane u dnevnoj varijanti ili uopšte neće biti ni održane.

Dalibor Šajić, predsjednik Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma (HoReCa) i vlasnik nekoliko objekata, kazao je za “Nezavisne” da većina ugostiteljskih objekata neće ni organizovati dnevne proslave Nove godine.

“Uglavnom 31. decembra ljudi ranije izlaze s posla i u ugostiteljskim objektima u krugu svojih prijatelja i radnih kolega obilježe i proslave odlazak stare godine. Tako će i ove godine biti, a to je sve neorganizovano, spontano i u dnevnoj varijanti. Uz poštovanje svih mjera koje su propisane, a koje sprovodi većina ugostitelja, ovo je najsigurniji način da se barem malo proslavi odlazak godine koja je bila loša za sve”, istakao je Šajić.

Srećko Ćehić, ugostiteljski radnik u restoranu “Provance” u Banjaluci, rekao je da će se 31. decembra u ovom restoranu raditi najduže do 20 časova.

“Nismo ništa organizovali kao dnevnu varijantu, ali vjerovatno će naši stalni gosti dolaziti. Oni će u manjem broju i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera proslaviti odlazak ove stare, jako loše godine”, dodao je Ćehić.

U kafe-baru “Carpe diem” u Prijedoru kažu da još nisu odlučili da li će biti održana dnevna proslava i da će sve zavisiti od gostiju koji budu bili taj dan u lokalu.

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je zasjedao 21. decembra, radno vrijeme ugostiteljskih objekata ostaje na snazi i traje od šest do 22 časa do 15. januara naredne godine.

(Nezavisne)

Oznake: Nova godina