Uz “Pravni mozaik sudskih odluka” do lakše primjene pravnih propisa u raznim životnim situacijama

Nedostatak literature, koja bi mladim advokatima i pravnicima omogućila lakše tumačenje pravnih normi, kao i njihovu primjenu u praksi, prepoznao je Željko Bubić, banjalučki advokat i autor knjige “Pravni mozaik sudskih odluka”.

Knjiga je nastala kao rezultat autorovog dugogodišnjeg  praktičnog rada u advokaturi, a osnovna zamisao je da se čitaocima omogući sagledavanje pravne nauke iz svih aspekata, te da im se približi primjena zakona i drugih pravnih propisa u raznim životnim sitacijama.

Autor ističe da knjiga u praksi nailazi na višestruku upotrebu.

“Knjiga sistematizuje sudske odluke nastale povodom sudskih postupaka u kojima sam vršio advokatsko zastupanje, pa je mladim pravnicima koji tek  počinju da upoznavaju pravne vještine i koji se do sada nisu susretali sa sudskim odlukama  ni u meritornom, ni u formalnom pravnom smislu veoma korisna. Takođe, može da da pomogne i kandidatima za polaganje pravosudnog ispita, ali i svim čitaocima koji poštuju pravnu nauku i žele da  obogate svoja znanja”, ističe Željko Bubić, autor knjige.

Djelo je napisano u obliku zbirke sudskih odluka, Osnovnih i Okružnih sudova, Vrhovnog suda RS, Suda BiH, kao i Ustavnog suda BiH razvrstane po oblastima, kao što su naknada štete, zaštita prava iz radnog odnosa, prodaja stvari, krivični i prekršajno pravo i druge.

Tokom više od 12 godina rada u advokaturi, autor je sarađivao sa najvišim pravnim autoritetima, univerzitetskim  profesorima i vršio najteža zastupanja pravnih i fizičkih lica.

Svi zainteresovani čitaoci knjigu mogu naručiti pozivom na broj telefona 051/214-912 ili 065/460-669, kao i na mail adresu [email protected]

(Banjaluka.net)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili