Vijesti 23.10.2020.

UŽAS U BRČKOM: Maloljetnu suprugu tjerao na prostituciju

ČITANJE: 1 minuta

Dvadesetšestogodišnji Brčak Š.Š. završio je u jednomjesečnom pritvoru zbog sumnje da je maloljetnu nevjenčanu suprugu tjerao na prosjačenje i prostituciju, saznaje Klix.ba

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za krivično djelo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak, dok je žrtva, s druge strane izmještena u sigurnu kuću.

“Tužilaštvo distrikta vodi istragu protiv Š.Š, zbog sumnje da je posljednjih mjeseci, u namjeri da iskorištavanjem svoje maloljetne vanbračne supruge pribavi protivpravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtijevao da prosjači te da mu predaje tako pribavljeni novac. Uz to, sumnja se da je od oštećene zahtijevao i da osobama, koja pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu”, naveli su iz Tužilaštva Brčko distrikta.

On je nad žrtvom, kako se dalje navodi, konstantno primjenjivao fizičko nasilje i prijetnje, usljed čega je ona dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog.

Pored Š.Š, istragom Tužilaštva obuhvaćen je i 77-godišnjeg H.H. za koga se sumnja da je iskoristio takvo stanje oštećene na način da je s njom dogovorio seksualnu uslugu za novčanu naknadu, a potom je automobilom odvezao van naseljenog područja te nad njom započeo bludne radnje.

(N.S/ Banjaluka.net)