Vijesti 23.10.2022.

Detalji ubistva starice u Sarajevu: Jedna djevojčica joj čuvala noge, dok ju je druga davila

ČITANJE: 1 minuta

Kako nezvanično saznaje portal “Avaza” dvije maloljetnice osumnjičene za ubistvo starice imaju 14 i 15 godina.  Zločin se desio na području sarajevske opštine Stari Grad Sarajevo, a prijavljen je policiji u subotu oko 21 sat.

Sve se navodno desilo u kući starice u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica. S njima je bio i maloljetnik koji je bio na licu mjesta ali nije učestvovao u zločinu, piše Avaz.

Policija se oglasila povodom užasnog ubistva starice u Sarajevu: Privedeno je više osoba. Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom. Došlo je do svađe nakon čega je izvršen zločin. Jedna je staricu držala za noge dok ju je druga davila. Nakon toga sve su počistile i namjestile kao da je starica umrla prirodnom smrću.

Međutim obdukcija je pokazala da je starica ubijena.

U MUP-u KS među danas saslušanim osobama je i 16- godišnjak koji je bio na licu mjesta, potvrdio nam je advokat Omar Mehmedbašić.

On je negirao da je učestvovao. Osumnjičen je za pomaganje počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela – dodao je Mehmedbašić.

Obzirom da se u vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku – poručeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(Z.M)

Oznake: Sarajevo, ubistvo