Politika 27.10.2021.

UZAVRELO U NSRS: Dodik u polemikama uporno citira Vučurevića, u PDP-u ljuti

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, na sjednici Narodne skupštine je nekoliko puta iznova pročitao ono što je na konferenciji za novinare izjavio bivši funkcioner PDP, Slavko Vučurević.

Svaki put kada bi neko iz PDP uputio kritike njemu, Dodik bi se javio za riječ i citirao Vučurevića, koji je prije nekoliko dana napustio PDP, žestoko optužujući vrh PDP da je uzimao pare od stranaca, ali i od svojih članova kojima su kupovali funkcije. Funkcionere PDP je Vučurević nazvao „kvislinzima“, dovodeći ih u vezu sa međunarodnom finansijskom mafijom, što je Dodik doslovno citirao u prenosu sjednice uživo, prenosi Srpskainfo.

Bez obzira što ga je potpredsjednik Narodne skupštine, Milan Petković, upozoravao da se vrati na tačku dnevnog reda, Dodik je nastavljao da citira Vučurevića, koga je svojevremeno nazivao „ruljkom“.

Poslanici PDP, Ljubiša Krunić i Jelena Trivić, burno su reagovali sa svog poslaničkog mjesta, nazivajući Dodika dezerterom.

– Ovaj tvoj dezerter je dobio najviše odlikovanje od Radovana Karadžića – uzvratio im je Dodik, nakon čega je uslijedila pauza, kako bi se smirila uzavrela atmosfera.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik