Vijesti 05.01.2022.

UZIMALA NOVAC OD STRANAKA: Potvrđena optužnica protiv bivše sutkinje banjalučkog suda

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Mire Vučetić, bivšeg sudije banjalučkog Osnovnog suda, koja je tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, saznaju “Nezavisne novine”.

Sutkinju terete da je, u više navrata, tokom 2014. godine, uzela ukupno 2.400 maraka. Optužnicu je podiglo Republičko javno tužilaštvo.

Vučetićeva je optužena da je 29. aprila 2014. godine u Banjaluci, kao sudija Osnovnog suda, u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist, na ime predujma za vještačenje, u svojoj kancelariji, uzela 600 KM u gotovini.

Terete je da je znala da je takvo postupanje suprotno odredbama Pravilnika o unutrašnjem sudskom poslovanju, kojim je propisano da Sud ne prima uplatu gotovine neposredno od stranaka, već upućuje stranke da novac uplate preko depozitnog računa Suda. Tako primljeni novac, kako je terete, zadržala je za sebe.

Osim toga, prema optužnici, ona je 3. juna 2014. godine, takođe na ime predujma za vještačenje, primila 800 maraka, a 16. jula iste godine 600 i 400 maraka.

(N.S)