Region 11.10.2021.

UZNEMIRUJUĆE: Kineski radnici u Zrenjaninu snimljeni kako deru mačku (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Danas je u Zrenjaninu zabilježen video-snimak u kineskoj fabrici guma Linglong, na kome dvojica radnika fabrike, prema tvrdnjama autora, deru mačku.

Na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu nekog improvizovanog objekta na samom gradilištu fabrike.

Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov. Autori snimka su prvo pomislili da je u pitanju zec, ali kada su se dovoljno približili radnicima, uvidjeli su da je rasporena i odrana životinja zapravo mačka, piše Nova.rs.

Upozoravamo vas da je snimak uznemirujućeg sadržaja.

Inače, kako je Nova.rs ranije pisala, uslovi u kojima radnici fabrike automobilskih guma u izgradnji „Linglong“ u Zrenjaninu borave i spavaju podsjećaju na radni logor u kom desetak ljudi boravi „nagurano“ u jednu prostoriju, bez ikakvih higijenskih uslova. To se moglo vidjeti i na fotografijama smještaja kineskih radnika koje su se pojavile u javnosti. Naime, u goloj, betonskoj prostoriji smješteno je desetak metalnih kreveta na sprat, a kao improvizovane „pregrade“ između kreveta pričvršćeni su komadi zelenog najlona. U sobi u kojoj radnici provode veći dio slobodnog vremena nema nijednog komada namještaja, izuzev jedinog stola i poneke rasparne stolice. Takođe, većina soba nema sanitarni čvor, niti kupatilo.

Za sada nije poznato koliko radnika boravi u krugu fabrike koju zidaju u Zrenjaninu.

Prema riječima mještana, tu je navodno oko 300 radnika iz Kine, ali niko to tačno ne zna jer ih najčešće viđaju kroz ogradu fabrike.

Oznake: Linglong, Zrenjanin