Vijesti 22.09.2021.

Uzvratni poziv Iliću: Vrati se u okvire demokratije

ČITANJE: 1 minuta

– Poziv predsjednika Skupštine grada Banjaluka Mladena Ilića da gradonačelnik, kako kaže, „odluči da se vrati u civilizacijske i demokratske okvire” je kontradiktoran njegovom djelovanju, jer je kao prvi čovjek gradskog parlamenta sam morao da se zadrži u demokratskim okvirima, sazove i održi sjednicu skupštine, što nije učinio, poručeno je iz Кluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

Odbornici PDP-a kažu da su iznenađeni da Ilić, kao pravnik, ne zna da su i protesti civilizacijski i demokratski oblik borbe, te da je samim tim njegova teza potpuno promašena.

Međutim, poručuju iz PDP-ovog kluba, Ilić takođe mora da zna da je gradonačelnik Banjaluke pozivao da se sjednica danas održi, što skupštinska većina, vjerovatno prva na svijetu koja blokira samu sebe, nije učinila, te su iz tog razloga protesti ostali kao krajnja opcija.

Zato gospodinu Iliću uzvraćamo njegov poziv, da se vrati u civilizacijske i demokratske okvire i u skupštinskoj sali diskutujemo o pitanjima Grada, što smo i dužni našim sugrađanima koju su nas birali, poručuju iz Кluba odbornika PDP-a.

(E.M)