Biznis 21.02.2016.

Vajber uveo opciju slanja većih datoteka

ČITANJE: 2 minute
vajber
Vajber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za razmjenu poruka s više od 711 miliona jedinstvenih korisnika širom svijeta, predstavio je Desktop 5.9, novu verziju aplikacije pogodnu za upotrebu na PC uređajima.

Ova posljednja inovacija utvrđuje Vajber kao prikladan alat za poslovnu i privatnu upotrebu. Ključno praktično obilježje nove verzije Vibera za desktop je opcija File Sending (slanje datoteka) koja omogućuje prilaganje datoteka u privatnim i grupnim porukama te javnim chatovima prethodno ponuđenima na uređaju.

U slučaju prilaganja više od jedne datoteke, svaka od njih šalje se u odvojenoj poruci. Ova funkcija podržava slanje svih najpopularnijih vrsta datoteka, omogućujući prenos priloženih datoteka veličine do 200 MB. Ako primatelj poruke koristi stariju verziju Vajbera, ponudiće se opcija slanja poruke kojom ga se poziva na preuzimanje nove verzije te opcija otkazivanja slanja datoteke.

Korisnicima će se omogućiti pristup dokumentima na svim primarnim i sekundarnim uređajima s verzijom Viber 5.6.5 ili nekom od novijih verzija.

Druga važna funkcija koju donosi nova verzija aplikacije Vajber Desktop korisnicima omogućuje trenutno brisanje poruka koje su pogreškom poslane krivom primatelju – s uređaja pošiljatelja i uređaja primatelja. Ova funkcija dostupna je u privatnim i grupnim porukama i omogućiće brisanje poruke s uređaja pošiljatelja, kao i brisanje poruke s uređaja pošiljatelja i svih primatelja.

Ova inovacija, usmjerena na ispunjavanje individualnih potreba korisnika, zajedno s postojećim funkcijama – kao što je mogućnost dijeljenja zaslona za vrijeme poziva – utvrđuje Vajber kao koristan alat za poslovne korisnike.

Kako bi podijelili sadržaj na svojim prozorima, korisnici će odabrati opciju Share Screen (podijeli prozor) te odabrati prozor koji žele podijeliti nakon što uspostave poziv prema drugom korisniku Vajbera.

Nakon odabira navedene opcije aplikacija će se automatski prikazati kao maleni prozor kako ne bi ometala razmjenu ostalih prozora, a sugovornik će moći vidjeti desktop pošiljatelja. Na taj način razmjena važnog poslovnog sadržaja biće uvelike olakšana u pogledu količine i brzine razmjene.

(Jutarnji.hr)