Vijesti 23.03.2016.

Vajkić: Zapalili su mi auto jer želim da kupim “Šećeranu” u Bijeljini

ČITANJE: 1 minuta
auto vajkic
Mercedes Gorana Vajkića, bivšeg direktora banjalučkog Urbanističkog zavoda zapaljen je sinoć ispred njegove kuće u naselju Rosulje.

Na vozilo je bačena eksplozivna naprava nakon čega je došlo do manje eksplozije a zapalio se samo prednji dio auta. Sve se dogodilo sinoć pola sata prije ponoći a iz policije danas samo saopštenje da je istraga u toku.Vajkić sumnja da je napad samo nastavak prijetnji koje prima još od prošle godine. Kaže da postoji očevidac događaja pa vjeruje da policiji neće biti teško da pronađe počinioca.

zapaljen auto bl atv

Niko od mještana ulice Milana Stevilovića nije htio pred kameru.Kažu strahuju i za svoju bezbjednost. Njihov komšija i bivši direktor Urbanističkog zavoda Goran Vajkić vjeruje da je do napada došlo zbog njegove javne ponude da kupi Bijeljinsku šećeranu u stečaju.

Vajkić se nalazi na čelu grupe investitora, koja, po njegovim riječima, kontroliše situaciju u Šećerani a prije par mjeseci predali su ponudu za kupovinu ovog giganta u stečaju. Od tad tvrdi prima konstante prijetnje o čemu je obavještena i policija.

zapaljen mercedes bl atv

-Objavljivanje moje ponude za kupovinu bijeljinske šećerane u stečaju i poslovi vezani za parcele ispod gradilišta zgrade ‘Grand trejda’. To je sve javno poznato i u toku su sudski postupci. Ja nikog nisam ugrozio a onaj ko nema argumenata a osjeća se ugroženim bavi se ovakvim podmetanjem požara- izjavio je Vajkić.

Očevici pričaju da su sve snimile i nadzorne kamere na tranzitu gdje je počinioca čekao automobil.Vajkić kaže da je procjenjena šteta oko 5.000 maraka, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno je dalje širenje požara.

(ATV)