Region 06.09.2020.

“VAKCINA JE NAJBOLJE RJEŠENJE” Ispovijest doktorke koja je dva puta preležala koronu

ČITANJE: 1 minuta

Mnogo se posljednjih nedjelja u svjetskoj javnosti pričalo kako je sve veći broj slučajeva ljudi koji su se dva puta zarazili korona virusom, a jedan od takvih primjera su i članovi Kriznog štaba u Srbiji.

Naime, dr Mariji Zdravković, poznata doktorka KBC “Bežanijska kosa” u Beogradu dva puta se izborila sa ovom opakom bolešću.

Koronom su bili zaraženi i članovi njene porodice, dok je majka nažalost izgubila životnu bitku.

“Shvatila sam da sam bolesna na Vaskrs kada je prvo mene, a potom i cijelu porodicu stiglo. Srednjeg sina je bukvalno bolela koža dok se tuširao, stariji je imao temperaturu i probleme sa stomakom, a kćerkici je buknulo grlo uz temperaturu preko 39 stepeni. Muž, ljekar, morao je na Infektivnu kliniku odakle mi je poručio da u krevetu do njega, baš kao i mene, boli kičma uz malu tjelesnu temperaturu”, ispričala je za Novosti Zdravković i dodala da je od virusa korona preminula i njena majka.

Ona se ubrzo oporavila, baš kao i svi ukućani. Testirala se PCR testovima dva puta i radila test na antiitijela. Bilo je, kaže, sve kako treba.

“U junu sam ponovo osjetila premor, znojenje. Priznajem da sam prvo pomislila da je ova moja korona ‘hronična’. Prijatelj sa fakulteta, naš prvi infektolog dr Stevanović, uvjerio me da nije. Uz njegovu terapiju i taj drugi krug sam uspjela da ‘istrčim’ i da se vratim na posao”, objasnila je dr Marija Zdravković.
Ona nema dilemu šta je najbolje rješenje u borbi protiv korone.

“Vakcina bi bila najbolje rješenje za pandemiju, mada tek slijedi dugi proces testiranja”,  zaključila je dr Zdravković.

(N.S/ Banjaluka.net)