Vijesti 29.03.2021.

Vakcinacija stanovništva na Banjalučkom velesajmu

ČITANJE: 1 minuta

Na Banjačkom velesajmu danas je nastavljena vakcinacija stanovnika starijih od 65 godina, a trebalo bi da se u toku dana protiv virusa korona vakciniše oko 300 građana Banjaluke.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je nakon posjete Banjalučkom velesajmu da su u Srpsku stigle vakcine “Fajzer” i “Astra Zeneka” iz Kovaks mehanizma, te da se očekuju vakcine kineskog proizvođača.

“Nadam se da ćemo u toku ove sedmice na vakcinaciju pozvati i lica mlađa od 65 godina koja boluju od hroničnih oboljenja. Sa tom kategorijom stanovništva i kategorijom straijom od 65 godina završavamo drugu fazu vakcinacije”, rekao je Šeranić novinarima.

On je dodao da potom dolazi treća faza u koju spadaju radnici koji rade u javnim službama, školama, akademijama, policiji, kao i ostali zainteresovani građani.

Šeranić je naveo da do sada u Srpskoj, prema izvještajima Instituta za javno zdravstvo, nije bilo značajnijih neželjenih reakcija na primljenu vakcinu.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković istakao je značaj današnji početak masovne imunizacije stanovništva na virus korona, te dodao da u narednom periodu očekuju što bolji odziv.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović naglasila je da je danas počela masovnija vakcinacija Banjalučana, te da je predviđeno da se na dnevnom niovu danad i u narednih nekoliko dana vakciniše oko 300 ljudi.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je novinarima da je grad za za proces masovne vakcinacije izdvojio više od 300.000 KM.

(E.M)

Oznake: vakcinacija