Vijesti 24.05.2021.

Vakcinisana prva grupa pripadnika MUP-a

ČITANJE: 2 minute

Prva grupa zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske vakcinisana je danas protiv virusa korona u Institutu za javno zdravstvo.

Epidemiolog Jela Aćimović rekla je da je ruskom vakcinom “sputnjik ve” vakcinisano dvadesetak pripadnika Policijske uprave Banjaluka, te da će narednih dana biti vakcinisani pripadnici MUP-a koji su se odlučili za kinesku vakcinu “sinofarm”, kao i za vakcinu proizvođača “Fajzer”.

“Zainteresovanost je značajna i to nam je jako drago. Mogli su da biraju jednu od tri ponuđene vakcine. Nadam se da ćemo uskoro uspjeti da dostignemo onaj potrebni obuhvat, kako bismo bili zaštićeni od daljih dramatičnih skokova u broju oboljelih”, izjavila je Aćimovićeva novinarima u Banjaluci.

Aćimovićeva je naglasila da je u ovom trenutku prioritet da se završi vakcinacija osoba starijih od 65 godina, te hroničnih bolesnika, koji su podložniji teškim formama kovida 19 i smrtnim ishodima.

Ona je dodala da je vakcinacija jedini trajni izlaz iz rizika za ponovni veliki skok u broju oboljelih.

Policajac Igor Novaković, koji se danas vakcinisao ruskom vakcinom “sputnjik ve”, rekao je da je preležao virus korona i da svima preporučuje da se vakcinišu.

“Smatram da svako treba da se vakciniše i da svi doprinesemo da se ova bolest što prije iskorijeni”, dodao je Novaković.

Ruskom vakcinom danas se vakcinisao i pripadnik Policijske stanice za intervencije Policijske uprave Banjaluka Bojan Stanojčić, koji je istakao da mu vakcinacija znači sigurnost ne samo za njega lično, nego i za porodicu i prijatelje.

“Od početka pandemije posao nam je bio pravi izazov, svakodnevno smo bili izloženi, bili smo u situacijama da smo bili sa licima koja su kovid pozitivna, sa mnogima koji su bili zaraženi, a nisu htjeli da kažu”, naveo je Stanojčić.

On je dodao da mu je drago što je među prvim vakcinisanim pripadnicima MUP-a, te pozvao sve kolege da se prijave za imunizaciju.

(Srna. E.M)