Magazin 22.04.2016.

Vanja Mišić: Pjesma “Prstima” pisana notama srca

ČITANJE: 2 minute
MISIC VANJA D FROG
Terasa Narodnog pozorišta Republike Srpske na jedan dan pretvorila se u stan na otvorenom. Stan bez fotografija na zidu, ali sa pravim suncem, nebom i oblacima kao dijelom skupocjenog i unikatnog “namještaja”.

U tom “stanu” u srijedu je banjalučka pjevačica Vanja Mišić uselila i svoju muzičku priču i zajedno sa svojom kreativnom ekipom, snimila svoj prvi spot za pjesmu “Prstima”. Muziku i tekst za novi singl potpisuje Vanja, a premijeru je najavila za 4. maj.

Zadovoljna snimanjem, ispričala je o nastanku pjesme, očekivanjima i samoj atmosferi na snimanju.  Po ko zna koji put dokazna je činjenica da je sve lakše raditi i stvarati kada imamo podršku najbližih, koji nas i koje mi najviše volimo. To je potvrdila i Vanja, koja se u  prvom spotu pojavljuje sa novim imidžom. Oko osmišljavanja zanimljivog stajlinga pomogla joj je sestra Verica Kalaba, koja je, priča Vanja, strpljivo preživljavala sa njom sve one “ženske bubice” prilikom biranja odjeće u kojoj će se najbolje osjećati.

– Režiju spota potpisuje Žarko Kalaba, koji je inače moj zet, tako da je sve to doprinijelo atmosferi na snimanju – dodaje pjevačica prepoznatljivog glasa koju publika u Banjaluci izuzetno voli.

Pored dobre atmosfere, Vanja je srećna jer su ostali učesnici u snimanju spota bili strpljivi.

– Neizmjerno sam zahvalna što su izdvojili vrijeme za snimanje. Neki od statista su učestvovali i u samom snimanju pjesme, a ostatak sam prosto vidjela u svom prvom spotu i tako je i bilo – kazala je Vanja.

Kako to obično biva u bilo kojoj vrsti umjetnosti, okidač za stvaranje u čovjeku se prelomi na “on” baš onda kada se u srce i dušu zahvati neka važna života oluja.

– Inspirisala me teška zima, sređivanje ladica u glavi i prepiranja sa samom sobom. Muzika i tekst ove pjesme je moj prvi izlet u autorstvo i kad poslušam pjesmu često se čini nevjerovatno da je to moje – ispričala je Mišićeva.

Premijeri se sa nestrpljenjem raduje, a od publike očekuje da njenim notama i stihovima pronađe bar mali dio sebe.

Planovi

Na pitanje, da li je “Prstima” najavila prvi album, Vanja je objasnila da o albumu trenutno ne razmišlja, ali da, svakako mnogo toga planira.

– Još dva ili tri singla izbaciću do kraja godine, pa ćemo vidjeti kako dalje – najavila je Mišićeva.

(Glas)