Vijesti 12.12.2017.

Vanredna sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije

ČITANJE: 2 minute

Sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, biće održana danas u 13.00 časova.

Na sjednici štaba biće sumirani podaci svih nadležnih gradskih službi, koje su u stanju najviše pripravnosti još od sinoć, te naložene hitne mjere otklanjanja posljedica nevremena, u mjeri koliko je to moguće učiniti danas, s obzirom na to da u Gradsku upravu iz minuta u minut stižu izvještaji o počinjenoj šteti.

Prema jutrošnjem izvještaju Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, tokom noći vatrogasci su intervenisali 26 puta, uglavnom na uklanjanju stabala sa saobraćajnica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Usljed rušenja krova u Ulici Cara Lazara (Obilićevo), te urušavanja plafona u kući u naselju Karanovac, troje lica je lakše povrijeđeno. Pored toga, u naselju Obilićevo su, usljed snažnih udara vjetra, sa više kolektivnih stambenih objekata odneseni limeni krovi, a velika oštećenja su zabiližena i na objektima Studentskog doma.

Po izvještajima, koji se još dopunjavaju, oštećeno je šest motornih vozila, veliki broj stabala je srušen, zabilježena su i velika oštećenja na komunalnoj opremi, te prekidi snabdijevanja električnom energijom na više lokacija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vatrogasci su intervenisali i na gašenju požara u Ulici Nikole Pašića u stubištu i zapaljenog kontejnera u Ulici Dragiše Vasića.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorava građane, organe i druge službe na teritoriji grada da preduzmu sve potrebne mjere na zaštiti lične sigurnosti građana i materijalnih dobara, a sobzirom na olujno nevrijeme koje je u toku i koje će, prema prognozi meteorologa, trajati do kraja dana.