Vijesti 23.10.2020.

VANREDNA SJEDNICA SENATA Donesena odluka o načinu izvođenja nastave na Univerzitetu u Banjoj Luci

ČITANJE: 1 minuta

Nastava na Univerzitetu u Banjoj Luci izvodiće se uživo dok to objektivne okolnosti dopuštaju, a u slučaju potrebe, dozvoljeno je i da se pređe na druge oblike nastave, uz saglasnost dekana fakulteta, zaključak je Senata Univerziteta koji je danas održao vanrednu sjednicu.

Kako su naveli, svaka članica Univerziteta ima mogućnost da dodatno prilagođava izvođenje nastave, uvažavajući okolnosti kao što je broj upisanih studenata, specifičnosti predmeta ili broj i veličina studijskih grupa.

“Ako se odvija nastava na daljinu, časovi se mogu prethodno snimiti, kako bi bili dostupni i onim studentima koji nisu imali pristup internetu ili iz drugih opravdanih razloga nisu mogli da prate nastavu”, navodi se, između ostalog, u zaključku Senata.

Senat je, takođe, naglasio da nastava na daljinu nikako ne može predstavljati dostavljanje studentima samo prezentacija ili tekstova u PDF formatu i ovakav vid nastave će se smatrati neodržanom nastavom.

Iz Senata podsjećaju da se prilikom izvođenja nastave ili konsultacija obavezno primjenjivati sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

На данашњој вандредној сједници Сената Универзитета у Бањој Луци донесен је закључак о организацији наставе у наредној…

Gepostet von Студентски парламент Универзитета у Бањој Луци am Freitag, 23. Oktober 2020

(N.S/ Banjaluka.net)