Politika 11.02.2016.

Vasić: Bosić uništava Republiku Srpsku

ČITANJE: 1 minuta
rajko vasic
Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić izjavio je da predsjednik SDS-a Mladen Bosić, svojim provocirajućim pozivom da se raspiše referendum o takozvanom Sudu i Tužilaštvu BiH i izjavom da će on i SDS izaći i obaviti svoju građansku dužnost, presudno nacionalno pitanje Republike Srpske svodi na dužnost inokosnog građanina”.

– Jasno je da on govori jezikom Sarajeva a ne Republike Srpske, jezikom građana a ne Srba. Referendum je političko pitanje prava glasa i odlučivanja Republike Srpske. To nije izjašnjavanje o samodoprinosu- istakao je Vasić.

On je ocijenio da je “Bosićeva referendumska ping-pong politička igra sa predsjednikom Republike, u stvari igra sa Republikom Srpskom, koju on igra po kajdankama Sarajeva i sarajevskih ambasada”.

– Republika Srpska treba do maja sljedeće godine da raspiše referendum a birači će, Bosićevi i SDS-ovi, i bez Bosićevog građanskog poziva, podržati Srpsku. Ali će uvijek ostati zapisano da u Narodnoj skupštini Bosićev SDS nije glasao za referendum- naglasio je Vasić.

(Agencije)