Politika 09.06.2020.

VASIĆ: SNSD i koalicija nisu u opasnosti 

ČITANJE: 1 minuta

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je da koalicija oko SNSD-s nije u opasnosti i istakao da sitni sukobi na lokalu ne mogu da naprave štetu ovoj partiji i dosadašnjem koalicionom mozaiku.

“Predizborne koalicije nisu efikasne i tu računam udruživanje SDS-a i PDP-a. Protiv vlasti se teško boriti na lokalu, oslim ako vlast nije totalno glupa i nesposobna. Predizborno udruživanje kod birača ne proizvodi ništa, već su bitne koalicije poslije izbora”, rekao je Vasić za “Večernje novosti”.

On kaže da ne treba osuđivati koalicije koje se prave na lokalnom nivou u izbornoj godini.

“Svako treba da se bori za svoj par opanaka ili broj odbornika. Poslije izbora se stanje raščisti. Koalicija oko SNSD-s nije u opasnosti, pogotovo što će SNSD imati pobjednike u Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Trebinju, a ako upotrijebi sav kapacitet SNSD će osvojiti i Prijedor”, naglasio je Vasić.

Generalni sekretar DNS-a Darko Banjac kaže da odnosi na lokalu neće ugroziti republički nivo.

“Koalicija je stabiln, a lokalni nivo umnogome zavisi od međuljudskih odnosa političara koji tamo predstavljaju stranke. Želimo da budemo stabilni i u tom pravcu ćemo razgovarati”, rekao je Banjac za “Večernje novosti”.

(Srna)

Oznake: Darko Banjac