Region 17.12.2022.

Vasić: Sudija zabranio objavljivanje informacija o onome što se Trajkoviću stavlja na teret

ČITANJE: 2 minute

Dejan Vasić, advokat Slađana Trajkovića, koji je uhapšen u četvrtak na sjeveru Kosova i Metohije, a kojem je danas određen pritvor od 30 dana, kaže da je prvo ročište bilo zatvoreno za javnost i da je sudija naložio da informacije o samom događaju i onome što se Trajkoviću stavlja na teret ne smiju da se objave.

Od Specijalnog tužilaštva traži da se istraga sprovede efikasno, kako bi se utvrdila puna istina o događaju.

– Slađan apsolutno nema veze sa događajima koji mu se na teret stavljaju. To su neke optužbe koje su se pojavile tek sada 23 godine kasnije, iako čovjek nikada nije KiM napuštao, cijeli život je ovdje sa porodicom živio u miru i ljubavi sa komšijama Srbima i Albancima – rekao je Vasić, prenosi RTRS.

Slađan Trajković se, podsjeća advokat, tereti za dva krivična djela ratnog zločina ali, kaže, o detaljima ne može da govori u ovoj fazi postupka.

Navodi da će Trajković biti u pritvoru visoke bezbjednosti u Podujevu.

Danas su ga uz advokata posjetile supruga i ćerka. Supruga uhapšenog, Suzana Trajković, kaže da su razgovarali desetak minuta.

– Psihički je jak, međutim fizički se vidi da je blijed. Odbijao je hranu, pet dana ništa nije jeo, tablete koje smo mu poslali juče nije sve dobio. Dali su mu samo za šećer. Rana na glavi mu se inficirala. Psihički je stabilan koliko god može – navela je Trajkovićeva.

Dodaje da porodica vjeruje da je nevin.

– Mi smo u Bošnjačkoj mahali od 1999. godine, gde je mješovita sredina. Imamo puno poštovanje prema svim komšijama i Srbima i Albancima. On je pošteno radio svoj posao. Nek dokažu krivicu ako mogu, nevino je optužen – poručila je Trajkovićeva.

(Z.M)