Magazin 07.05.2016.

Vasil Hadžimanov i Sopot u Jazavcu

ČITANJE: 1 minuta
vasil hadzimanov bend
Na radionici pod nazivom “Upotreba srpske tradicionalne muzike u savremenom muzičkom stvaralaštvu” će učestvovati poznati srpski džez pijanista Vasil Hadžimanov iz Beograda i Saša Pavlović, osnivač etno grupe “Iva” iz Doboja i profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

Radionica počinje u 14 časova i besplatna za sve zainteresovane učesnike. Predavači će učesnicima prenijeti elementarna teoretska i praktična znanja, svoja iskustva i razmišljanja o upotrebi srpske tradicionalne muzike u stvaranju muzičkih djela današnjice.

Koncert je zakazan za 21 čas, a fokus je na modernoj upotrebi etno muzike. Slušaćemo Vasil Hadžimanov Bend i Sopot.

Vasilova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih modernih muzičkih stilova (džez, fank, rok, etno) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

Banjalučki Sopot će ovom prilikom da obilježi i deset godina rada. Publika će imati priliku da uživa u posebno osmišljenom muzičkom programu, te da Sopot čuje u drugačijem izdanju. Na programu su pjesme sa tri albuma u kojima postoje elementi tradicionalne muzike.

Ulaznica košta 10 KM, a rezervisati ih možete putem Facebook stranice GP Jazavac.

Ovaj projekat je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

(Mondo)