Vijesti 11.05.2020.

VASPITAČIMA 11.000 ZAŠTITNIH MASKI: Mališani od danas ponovo u vrtićima

ČITANJE: 2 minute

Povodom današnjeg ponovnog otvaranja gradskih vrtića, poslije dvomjesečne pauze zbog epidemije virusa korona, predstavnici kompanije „Huaveji“ danas su Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje uručili 11.000 zaštitnih maski za potrebe vaspitača, koji su, u skladu sa naredbama zdravstvenih organa, obavezni da ih do daljnjeg nose tokom rada sa djecom.

U okviru priprema za redukovani rad vrtića, svi vaspitači i osoblje Centra testirani su na prisustvo virusa kako bi sve bilo spremno za povratak mališana u predškolske ustanove.

Zahvaljujući se na ovoj donaciji, gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio  da se Banja Luka polako vraća u normalne tokove ali da se da se mjere opreza moraju držati i u narednim danima.

Svim subjektima koji počinju da rade naložene su različite mjere koje se odnose na higijenu i distance, tako da će narednih dana biti prelazni period u kome se svi navikavamo na novu realnost – kazao je Radojičić.

Direktorica Centra Jelena Kurtinović istakla da je danas sa radom počelo osam od ukupno 24 vrtića iz sastava Centra, te da je,  po izvještajima, u vrtiće danas došlo 74 mališana od njih 202 (deset odsto od ukupnog broja djece u sistemu gradskih vrtića), čiji su se roditelji u prethodnim danima izjasnili da žele da njihova djeca i dalje pohađaju predškolsku nastavu.

Spremni smo za rad, svi radnici su negativni na virus korona, a ako bude potrebe proširivaćemo naše kapacitete i ponašati u skladu sa preporukama koje je propisao Instutut za javno zdravstvo- kazala je ona.

Menadžer kompanije Huaveji Aleksandar Aćimović precizirao je da su donirali 11.000 zaštitnih maski, te da time nastoje da pruže pomoć ovoj ustanovi u nastavku rada poslije dvomječne pauze.

Srećna okolnost je da smo to uradili danas, kada vrtići ponovo počinju sa radom, a s ciljem da vaspitači i osoblje vrtića mogu da prate propisane zdravstvene standarde – kazao je Aćimović.