Sport 13.01.2017.

Vaterpolisti Banjaluke traže bolje uslove za napredak

ČITANJE: 2 minute

Vaterpolisti Banjaluke krenuli su sa pripremama za drugi dio sezone, a trener Slobodan Grahovac nije zadovoljan terminima koje dobija od javnog preduzeća “Akvana”, koje upravlja Gradskim olimpijskim bazenom.

– Godinu smo počeli sjednicom Upravnog odbora, jer smo nezadovoljni odnosom “Akvanom”, koja nam ne omogućava normalne treninge. Bazen je skraćen sa 30 puta 20 metara na 25 puta 20 metara pa ne možemo da uigravamo akcije sa seniorskom i juniorskom ekipom. Treninzi nam počinju u 21 čas kada završe ostali, što je kasno, jer onda to potraje do dugo u noć, a imamo i veliki broj srednjoškolaca kojima je teško da se vrate kućama – izjavio je Grahovac.

On traži bolji tretman za jedinog šampiona BiH u kolektivnim sportovima iz Banjaluke.

– Želja nam je da klubu budu omogućeni bolji uslovi za rad, a iz “Akvane” loptu prebacuju na Gradsku upravu. Postigli smo odlične rezultate na nivou BiH, a da bismo nastavili napredovati moramo imati bolje uslove. Nije u redu da nam skraćuju bazen, jer zamislite situaciju u kojoj, na primjer, rukometaši Borca treniraju pred jednim golom dvorane “Borik”, dok na drugoj strani rekreativci igraju mali fudbal – rekao je Grahovac.

Iz “Akvane” su poručili da situacija nije baš takva.

– Broj termina za vaterpolo klub Banjaluka na nivou je prošlogodišnjih, pri čemu GOB, kojim upravlja “Akvana”, predstavlja samo servis, dok politiku određivanja termina vrši nadležno odjeljenje grada Banjaluka (do sada Odjeljenje za društvene djelatnosti) u saradnji sa gradskim plivačkim i vaterpolo savezima. Podatak da vaterpolo klub Banjaluka počinje od 21 čas nije tačan, jer počinju sa treningom od 19 časova svakog radnog dana – saopšteno je iz “Akvane”.

Što se tiče dimenzija bazena, takođe su dali svoje viđenje situacije.

– Ovakva postavka bazena je svakodnevna, dok se za utakmice Prve B lige Srbije i utakmice prvenstva i kupova BiH postavlja vaterpolo teren dimenzija 25 puta 30 metara – dodato je u saopštenju.

Sastanak

Rukovodstvo kluba tražiće sastanak sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

– Potrebna je dobra volja “Akvane” da nam izađe u susret, a i tražićemo sastanak sa gradonačelnikom da pokušamo riješiti te probleme. Bazen treba da bude u funkciji sportskih klubova pa tek onda građana i rekreativaca – kazao je Grahovac.

(Glas)