Sport 09.05.2016.

Vaterpolo klasik u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
vaterpolo 2
Očekuje nas praznik vaterpola, uglas poručuju vaterpolisti Srbije i Crne Gore. Banjalučka publika ima privilegiju da na djelu vidi dvije najbolje reprezentacije Evrope, finaliste minulog prvenstva Starog konintenta.

Zlatni srpski Delfini, neprikosnoveni su vladari svjetskih bazena, ali kapiten Srbije u banjalučkom okršaju Filip Filipović, ističe jedan detalj koji je sve u taboru svjetkih šampiona oduševio.

Selektor vaterpolista Crne Gore, Vladimir Gojković ističe da se niti jednog trenuka nije dovumio kada je stiga poziv da se utakmica dvije reprezentacije odigra u Banjaluci. Sve je to plod odlične višegodišnje saradnje koju imamo sa vaterpolo savezom Srpske kaže Gojković i isitče da mu je veliko zadovoljstvo što je njegova selekcija dio promocije vaterpola na ovim prostorima.

Vaterpolisiti obe reprezenacije najavljuju da će pružiti svoju najbolju igru u ovom trenutku kako ne bi ostali dužni publici. Predstojeći vateprolo klasik, ima veliki značaj, kaže Slobodan Grahovac, predsjednik Vateprolo saveza Republike Srpske i BiH.

Karata za utakmicu više nema,pa će tako Gradski olimpijski bazen biti dupke pun. Kapiten Srbije, Filip Filipović izvinio se u ime svojih saigrača svima onima koji nisu uspjeli da dođu do karata za praznik vaterpola i zahvalio se za veliku podršku koju osjećaju na svakom koraku. Orgnizatori su pak sa druge strana, obezbijedili prenos putem video bimova koji će biti postavljeni Trgu krajine i ispred Gradskog olimpijskog bazena.

(ATV)