Vijesti 03.08.2021.

VATROGASCI GA IZVUKLI: Muškarac (62) iz Modriče spasavao mače, pa upao u bunar dubok 15 metara

ČITANJE: 1 minuta

Modrički vatrogasci izvukli su danas Suada Janarca (62) iz presušenog bunara dubokog 15 metara u koji je upao u pokušaju da izvadi mače.

Povrijeđeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu Sveti Apostol Luka u Doboju.

Vođa smjene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Modriča Žarko Cvijanović kaže da su u 17.28 časova dobili poziv za pomoć u spašavanju čovjeka, koji je u dvorištu Miralema Tursića, pokušavajući da izvadi mače, pao u presušeni bunar.

“Brzo smo reagovali i za manje od pet minuta bili na licu mjesta i započeli operaciju spašavanja čovjeka koji je bio svjesan i komunicirao sa spasiocima”, rekao je Srni Cvijanović.

U bunar je spušten Milan Jović, najmlađi vatrogasac, koji je uz koordinaciji sa ostatkom vatrogasne ekipe spasio Janarca.

Jović, koji je povremeno angažovan u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, rekao je da mu je drago da su baš na dan kada ova jedinica obilježava slavu, Svetog proroka Iliju, njeni pripadnici uspješno obavili jedan od nasloženijih spasilačkih zahvata.

U porodici Tursić zadovoljni su srećnim završetkom operacije spašavanja Janarca, poznanika koji je htio da učini humano djelo i spasi mače.

“Pokazali ste da ima profesionalaca i dobrih ljudi spremnih da se žrtvuju za druge”, rekli su članovi porodice Tursić.

(Srna)