Vijesti 28.09.2020.

Vatrogasci i Civilna zaštita čistili korito Vrbasa u Trapistima

ČITANJE: 1 minuta

U okviru nastojanja da se u što većoj mjeri očiste svi vodotokovi pred kišnu sezonu, danas su pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banja Luka čistili dio korita Vrbasa u naselju Trapisti, gdje je uklonjena veća količina drveća i smeća.

-Ovo je bila i incijativa Udruženja građana „Lendrin mlin“ da uredimo ovaj dio obale Vrbasa, omiljenog okupljališta za mještane Lazareva, Trapista i okolnih naselja gdje je nekoliko drveća i većih grana stvaralo prirodnu branu na kojoj se nakupljalo smeće, a ujedno je postojala mogućnost da dođe do erozije obale – istakao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne brigade Mladen Ćućun.

Na Lendrinom mlinu godinama je održavana i poznata manifestacija „Kotlićijada“, koja se organizovala u okviru manifestacije „Ljeto na Vrbasu“.

Zahvaljujući na pomoći pripadnicima Civine zaštite, u Udruženju „Lendrin mlin“ ističu da su veoma zainteresovani da se ponovo organizuje ova manifestacija, te da je veoma važno da se održava korito Vrbasa.

-U saradnji sa Gradskom upravom želimo da uredimo korito i obale Vrbasa i da ponovo pokrenemo manifestaciju koja je za kratko vrijeme postala prepoznatljiva u cijelom gradu, ali je poslije smrti prvog predsjednika Udruženja Slavka Čikića ugašena – kaže jedan od pokretača ove incijative i član Udruženja Filip Kosanović.

(E.M/banjaluka.net)