Vijesti 04.12.2020.

VATROGASCI INTERVENISALI 19 PUTA: Ledena kiša napravila haos

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka juče su imali 19 intervencija na području više naselja, gdje je, usljed ledene kiše, došlo do obaranja grana i stabala na saobraćajnice.

Ekipe su i jutros na terenu, a trenutno se radi na raščišćavanju putnog pravca Banja Luka-Bronzani Majdan (mjesto Jankovića brdo) na kojem je zbog oborenih stabala saobraćaj u prekidu.

-Veći broj vatrogasaca do duboko u noć uklanjali su oborena stabla sa saobraćajnica na području Bukvaleka, Bistrice, Rekavica, Pisakvice, Čokorskih polja, Saračice, Krčmarica…Rad nam je otežavala konstantna ledena kiša koja je i uzrokovala obaranje većeg broja stabala na saobraćajnice – kazali su iz Vatrogasne brigade, ističući da su pozvane i smjene iz pripravnosti.

Tokom jučerašnjeg dana, kada je zabilježeno ukupno 19 intervencija, vatrogasci su intervenisali i zbog obilne kiše u Dragočaju, ulicama Sime Pandurevića, Prote Todora Srdića i Kozarskoj.

I ekipe zimske službe reagovale su na području grada, naročito u višim područjima, gdje su po saobraćajnicama posipali so i abrazivni materijal.

(banjaluka.rs.ba)

Oznake: vatrogasci