Vijesti 03.03.2017.

Vatrogasci iz Banjaluke bogatiji za još jedno vatrogasno vozilo

ČITANJE: 1 minuta

Vatrogasna brigada Grada Banjaluka bogatija je za još jedno vatrogasno vozilo marke mercedes atego, sa pogonom na sve točkove, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Vozilo smo dobili danas i biće korišteno prilikom tehničkih intervencija, kao što su saobraćajne nesreće, elementarne nepogode, ali i u drugim vidovima spasavanja. Iz budžeta Grada za ovu nabavku izdvojeno je 589.000 KM”, rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Kako je naglasio, vozilo je opremljeno raznovrsnom opremom za tehničke intervencije, poput hidraulične teleskopske dizalice, dvosmjernog vučnog vitla, hidrauličnog alata na motorni i baterijski pogon, opreme za spašavanje i slično.

Opremljeno je i stabilnim elektroagregatom nazivne snage 25 kVA, teleskopskim pneumatskim reflektorom, rasvjetnim tijelima, ventilatorom za odimljavanje, aparatom za autogeno rezanje, opremom za podizanje tereta, PP aparatima i drugom opremom u skladu s namjenom vozila.

“Vozilo, izrađeno u skladu sa tipizacijom vozila Vatrogasnog saveza Republike Srpske, isporučio je konzorcij Webo, Euro GV iz Maribora i Eko-bel iz Laktaša”, saopšteno je iz Gradske uprave.

(Nezavisne)