Vijesti 15.10.2018.

VEĆ POČELE REZERVACIJE ZA NOVU GODINU Pjevačke zvijezde pune hotele po Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Strani i domaći turisti, koji žele da dočekaju novogodišnje praznike u gradu na Vrbasu trebalo bi već da počnu razmišljati o rezervaciji mjesta u hotelima ili drugoj vrsti smještaja kako ne bi ostali bez njega.

U tom periodu zasigurno će se tražiti krevet više jer će za Novu godinu Banjalučane, ali i sve one koji dođu u grad na Vrbasu, zabavljati tri regionalne pjevačke zvijezde – Željko Samardžić, Haris Džinović i Željko Joksimović. Zadovoljno će trljati ruke i vlasnici smještajnih kapaciteta u opštinama koje graniče sa Banjalukom, jer svi koji ne budu našli smještaj u krajiškoj ljepotici, to će učiniti u ovom lokalnim zajednicama.

Da će nastup tri pjevačke zvijezde popuniti smještajne kapacitete, pokazuje činjenica da su slovenački turisti u nekim gradskim hotelima već bukirali smještajne kapacitete za 30. i 31. decembar ove i  1. januar naredne godine. U hotelima u kojima još uvijek nije počela zvanična rezervacija smještaja za novogodišnje praznike rekli su nam da će to biti na dnevnom redu početkom  novembra. Kako kažu, tada očekuju navalu rezervacija za smještajne kapacitete.

Inače, u gradu zvanično ima registrovan 1.891 ležaj u hotelima, motelima i prenoćištima, a više od 1.000 kreveta koji nisu registrovani, a koji se izdaju kao “stan na dan”.

“U toku je proces registracije novih smještajnih kapaciteta, nakon čega se očekuje da će grad dobiti približno još toliko registrovanih ležaja koliko ih sada ima”, rekli su u TOBL. Dodali su da su od početka godine do 1. oktobra registrovana samo 32 “stana na dan”.

“Radi se o  ugovorima koji su prošli kroz turističku organizaciju, kao što će i svaki naredni koji se prijavi morati da prođe”, rekli su u TOBL.

Među turistima koji borave u gradu sve je popularnije iznajmljivanje stana na dan, kao odlična alternativa hostelima ili hotelima.

Igor Radojičić, gradonačelnik, ranije je  najavio da će u aprilu sljedeće godine biti stvoreni novi smještajni kapaciteti te da će uskoro biti raspisan međunarodni arhitektonski konkurs za idejno rješenje buduće kongresno-konferencijske dvorane i hotela na lokaciji između zgrade Vlade RS i budućeg šoping centra “Delta City”.

Postoje i intervali u kojima su hotelski kapaciteti nepopunjeni zbog nedostatka konstantnih sadržaja tokom cijele godine.

(Nezavisne)