Biznis 17.06.2016.

Veća dobit banjalučke “Tržnice”

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučka “Tržnica” zabilježila je dobit veću od tri miliona KM za poslovanje u prošloj godini! Ostvarena dobit veća je za 500 000 KM u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni prihodi u 2015. veći su za više od 300 000 maraka u odnosu na 2014. godinu.

Ako je suditi prema pokazateljima sa početka godine, u ovoj godini očekuju se još bolji poslovni rezultati.

– Poslovni prihodi za prvih pet mjeseciveći su u odnosu na prošlu godinu za 200 000 maraka – kaže Mladen Čulić, zamjenik generalnog direktora Tržnice.

On kaže da obaveze prema radnicima i državi preduzeće izmiruje redovno. Svih 56 inspekcijskih kontrola su uredno završene i nije bilo represivnih mjera.

Imovinsko-pravni odnosi su bili veliki problem preduzeća zato što nekretnine, objekti i zemljište nisu bili uplanjeni.

– Zemljište se vodilo kao društvena svojina. U poslednjih pet godina uspjeli smo da riješimo sve imovinsko-pravne probleme – istakao je Nemanja Bilanović, generalni direktor Tržnice.

Preduzeće učestvuje u humanitarnim akcijama i sportskim i kulturnim manifestacijama. U okviru sprovođenja takvih akcija, uprava će obići i Udruženje građana “Zajedno” i uručiti im poklone kao znak podrške u radu. Manifestacija “Vožnja fijakerom” organizuje se u okviru obilježavanja “Dana za hvala”. Ovu tradicionalnu manifestaciju “Tržnica” organizuje povodom krsne slave “Svete Trojice”, a organizaciji se prvi put pridružila i Turistička organizacija grada Banjaluka.

Manifestacija „Dan za hvala“ održaće se u utorak na Novoj pijaci u periodu od 11 do 15 časova. Uz bogat kulturno-umjetnički program, obezbijeđen je i ručak za posjetioce.

(Srpskacafe.com)