Magazin 21.11.2015.

Večeras manifestacija “Noć teatra”

ČITANJE: 1 minuta
Noc teatra
U Banjaluci će večeras biti održana manifestacija “Noć teatra” u kojoj će učestvovati Narodno pozorište Republike Srpske, Banjalučko studentsko pozorište, Dječije pozorište Republike Srpske i Nevid teatar.

U okviru manifestacije “Noć teatra” na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske biće odigrana predstava Nebojše Romčevića “Otac i sin”.

Nevid teatar predstaviće se predstavom “Art poezija pet”.

U okviru projekta publika će u kafe baru “Žiža” imati priliku da pogleda “Barda iz Stratforda na Ejvonu”, odnosno da posluša Šekspirove sonete, a nakon toga slijedi nastup banjalučkih i beogradskih muzičara.

Banjalučko studentsko pozorište u Klubu kulture “Bunker” odigraće predstavu “Ćeraćemo se još” osmišljenu prema motivima iz poeziji Matije Bećkovića, a u izvođenju Dragoslava Medojevića.

Koordinator i organizator evropske manifestacije “Noć teatra” u BiH je Bosansko narodno pozorište iz Zenice, koje je pripremilo predstavu “Partiju remija”, dječiju predstavu “Crvenkapica na zrnu graška” i koncert “Poklon gradu” zeničke grupe.

“Noć teatra” je evropska manifestacija koja se održava treće subote u novembru.

Pozorišta i organizacije koje se bave ovom umjetnošću širom BiH u toku ta 24 časa otvoriće svoja vrata publici, a cilj manifestacije je promocija pozorišta i svih vrsta izvedbenih umjetnosti.

(Agencije)