Vijesti 31.05.2016.

Večeras obustava saobraćaja u “Tijesnom”

ČITANJE: 4 minute

U vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

U četvrtak i petak, 2. i 3. juna, od 10.00 do 16.00 časova na lokalitetu “Tijesno” saobraćaj će se odvijati bez obustave, uz kontrolu policijskih službenika.

Obustava saobraćaja u “Tijesnom” će biti aktuelna i subotu, 4. juna, od 8.00 do 24.00 časova, i nedjelju, 5. juna, od 8.00 do 18.00 časova. Obustava saobraćaja se neće odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo, kojima je to jedini pristup naseljima, autobuse koji saobraćaju na ovom pravcu, kao i vozila hitnih službi.

Saobraćaj se jutros na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj odvija nesmetano, uz povoljne uslove za vožnju i umjerenu frekvenciju vozila. U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara. Radi izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na autoputu Banjaluka-Gradiška vozi se po suvom kolovozu. Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za sav saobraćaj zatvorena je petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka. U zoni izvođenja radova, kod Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno četiri puta obustavljati od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača i dionici regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz moguće zastoje od 10-15 minuta. Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik.

Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići. Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja od 7.00 do 19.00 časova. Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put. Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Zbog deminiranja na području opštine Brod u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare će svakim radnim danom dolaziti do polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Brodsko Polje-Brusnica /granica Srpske i FBiH/ od 8.00 do 16.00 časova, a propuštanje vozila trajaće 15 minuta. Zbog izvođenja radova na poboljšanju uslova odvodnje oborinskih voda, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji navedene dionice puta, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj. Zbog radova na rehabilitaciji kolovoza na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj saobraćaj se reguliše privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta Ukrina-Vijaka u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac-Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača i dalje ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 ona i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika ad Holding “Drinatrans” Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Federaciji BiH /FBiH/ nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja, a povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena moguće su od 8.00 do 16.00 časova na dionici Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi: Priboj-Simin Han, Tuzla-Srebrenik, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Agencije)