Vijesti 20.06.2016.

Večeras u Banjaluci dodjela nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”

ČITANJE: 2 minute

“Media invent” iz Novog Sada i Univerzitet u Banjaluci dodijeliće večeras u Banjaluci 23 prestižne nagrade “Kapetan Miša Anastasijević”.

Nagrade se dodjeljuju uz pomoć privrednih komora Srbije i Republike Srpske i uz konsultacije sa Privrednom komorom regije Banjaluka.

Svečano uručenje nagrada biće održano u Narodnom pozorištu Republike Srpske u 20.00 časova, saopšteno je iz “Media inventa”.

Manifestaciji će prisustvovati zvanice iz javnog, kulturnog i političkog života Republike Srpske.

Pripremajući građu za Monografiju “Put ka vrhu” /predstavljanje najuspješnijih privrednih i društvenih subjekata, kao i pojedinaca/, prikupljeni su i ocjenjeni prijedlozi za priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” za područje koje pokriva Privredna komora Banjaluka.

Dobitnici nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” u regiji Banjaluka su “Integra inženjering” Banjaluka za najbolju kompaniju, “Elnos grupa” Banjaluka za najboljeg privrednika, “MG Mind” Mrkonjić Grad za najboljeg preduzetnika, Kompanija “Fagus” Kotor Varoš za najdinamičniji razvoj, “RS silikon” /RS – SILICON/ Mrkonjić Grad za najbolju grinfild investiciju.

Dobitinici su i “Јelena” Kozarska Dubica za najbolji agrar, “M:tel” Banjaluka za lidera održivog razvoja, Mesna industrija “Trivas” Prnjavor za najženu u biznisu, “Dermal” fabrika obuće Kotor Varoš za najboljeg partnera.

Nagrađeni su “Žitoprodukt” Banjaluka za najbolji kvalitet proizvoda i usluga, “GMP kompani” Banjaluka za najbolju porodičnu firmu, Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Banjaluka za najbolju zdravstvenu ustanovu, Јavno preduzeće “Auto-putevi Republike Srpske” Banjaluka za najbolje javno preduzeće.

Nagrade će primiti i direktor Nove banka Banjaluka Milan Radović za najboljeg bankara, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić za najboljeg gradonačelnika, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić za unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Lars Gunar Vigemark za afirmaciju evropskih vrijednosti i standarda.

Među dobitnicima su i Ekonomski fakultet Banjaluka za razvoj društva znanja, Narodno pozorište Republike Srpske za društveni razvoj, Srpsko pjevačko društvo “Јedinstvo” Banjaluka za njegovanje duhovnosti i tradicije, Alternativna televizija Banjaluka za angažovano i profesionalno novinarstvo, Košarkaški klub “Igokea” za najbolji sportski tim i Vinarija “Јungić” Čelinac za poslovnu viziju.

Kapetan Miša Anastasijević bio je najpoznatiji dobrotvor Beogradskog univerziteta. U njegovoj palati na Studentskom trgu smješten je i danas Rektorat Beogradskog univerziteta. Na toj zgradi, koja je nekada bila Filozofski fakultet, piše: “Miša Anastasijević svom otečestvu”.

Pet godina zaredom Statueta “Kapetana Miša” na “Dunavskom biznis forumu” dodjeljuje se najboljim privrednicima iz 14 zemalja Podunavlja. Ovo prestižno priznanje u Srbiji se dodjeljuje od 2000. godine.

Nakon dodjele nagrada po oblastima koje pokrivaju regionalne privredne komore, u decembru će najboljima u cjeloj Republici Srpskoj biti dodijeljene statuete “Kapetan Miša”.

Svi dobitnici priznanja, nominovani za nagrade, mala i srednja preduzeća, brendovi i uspješni preduzetnici i stvaraoci, kao i lokalne samouprave i ustanove biće predstavljeni u Monografiji “Put ka vrhu” za Republiku Srpsku, enciklopedijskom izdanju na srpskom i engleskom jeziku.

(Agencije)