Magazin 24.05.2017.

Večerašnji kulturno – umjetnički program biće održan u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta

Zbog najavljene kiše, večerašnji kulturno–umjetnički program pod nazivom „U susret Spasovdanu“ biće održan u Banskom dvoru.

Program počinje u 20 časova i nastupiće: Mješoviti hor SPD “Jedinstvo”, Gradski tamburaški orkestar, Mješoviti hor i Ženska pjevačka grupa Katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Banja Luka, Hor sveštenika eparhije banjalučke, folkolorni ansambli i tamburaški orkestri: KUD “Pelagić”, KUD „Sveti Sava“ i KUD „Mladost“ Zalužani, učenik Muzičke škole „Vlado Milošević“ Radovan Ivanović-harmonika, te guslar Vaso Drašković.

U četvrtak, na dan slave – u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će se obaviti čin osvećenja slavskog žita i kolača. Po završetku slavskog obreda – obaviće se Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

U okviru obilježavanja Spasovdana, biće održani i sportski sadržaji, i to finale Kupa grada u kojem će se sastati FK Borac i FK Krupa na Vrbasu (25. maj, sa početkom u 19.30 časova na Gradskom stadionu). Ljubitelji sporta imaće, takođe, priliku da u subotu, 27. maja pogledaju nastupe renomiranih plivača u okviru Desetog plivačkog mitinga (Gradski olimpijski bazen).

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banja Luka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjolučka.

(Banjaluka.rs.ba)