Vijesti 25.10.2015.

Većina Banjalučana danas bez grijanja

ČITANJE: 1 minuta

toplana

Grijanja danas neće biti u cijeloj Banjaluci, osim u naselju Starčevica, zbog hitne sanacije kvara na vrelovodu, saopšteno je iz banjalučke “Toplane”.

– “Toplana” je primorana je da pristupi hitnoj sanaciji vrelovoda usljed velikog kvara na dijelu cjevovoda magistralnog vrelovoda `Vrbas`, preko puta Rebrovačke crkve, koja dovodi u pitanje funkcionisanje centralnog sistema daljinskog grijanja – navodi se u saopštenju iz “Toplane”.

Zbog hitnosti posla, radovi će biti obavljeni danas, a grijanja neće biti u cijelom gradu, osim naselja Starčevica. Osim ovog, dogodio se kvar i na instalacijama iz starih kotlovskih postrojenja koji će danas biti otklanjan.

Iz “Toplane” navode da su počeli sa radovima da bi u što kraćem periodu otklonili kvar, budući da su visoke spoljne temperature vazduha, pri kojim se prekida isporuka toplotne energije.

– Iako smo u godišnjem remontu otklonili sve uočene kvarove, sve češće dolazi do novih kvarova na distributivnoj mreži koja je stara više od 40 godina, a samim tim joj je i prošao `životni vijek`. Od početka sezone smo imali 35 kvarova na cvjevovodu, dok je evropski prosjek 17 u toku cijele sezone grijanja, što sasvim jasno govori u kakvom se stanju nalazi distrubutivna mreža- kažu u “Toplani”.

Iz “Toplane” su zamolili potrošače da imaju razumijevanja i poručili da će radnici uložiti maksimalan trud da otklone kvar i tako omoguće da sutra ujutro stanovnici Banjaluke imaju grijanje.

(Agencije)