Vijesti 09.12.2015.

Vehabija istjeran iz džamije, pa zaprijetio da će ubiti 40 ljudi

ČITANJE: 1 minuta
dzamija
Stanovnici povratničkog mjesta Koraj, koje se nalazi u opštini Lopare, u strahu su, jer im je, prema njihovim navodima, jedan vehabija iz susjednog naselja prijetio kako će za Novu godinu ubiti najmanje 40 ljudi u Koraju, iz njemu poznatih razloga.

Redakciji “Avazovog” portala javili su se uplašeni mještani Koraja koji kažu da svaki dan strijepe zbog prijetnji muškarca koji im je poznat po nadimku Puhavac.

Kako saznaje Avaz.ba, Puhavac je ranije živio u Koraju ali je, prema riječima mještana, zbog svog oblačenja i načina na koji je izvodio namaz istjeran iz džamije, nakon čega je i napustio ovo mjesto.

– Pored svih nedaća koje prate Koraj, od nezaposlenosti i nemara lokalnih političara, ne treba nam se i ovo dešavati. Uplašeni smo i nadamo se da će neko zaustaviti muškarca koji prijeti našem nedužnom narodu. Ne smijemo dozvoliti više terora u državi i zato moramo upoznati javnost sa prijetnjama s kojima smo suoćeni. Neko mora reagovati, naša sigurnost je ugrožena- kazali su mještani Koraja.

Službenici policijske stanice Lopare obilazili su Koraj i razgovarali sa pojedinim mještanima, ali još nema zvaničnog odgovora iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina, koji obuhvata i PU Lopare.

(Avaz)