Vijesti 12.07.2016.

Vehabije u kući kod Gradskog mosta?

ČITANJE: 1 minuta

Policija u Banjaluci pod lupom drži kuću u centru grada zbog informacije da u njoj boravi grupa vehabija, piše “EuroBlic”.

“Policija lokaciju drži pod budnim okom, a sve kako bi se preduhitrila neželjena situacija”, navodi izvor lista blizak bezbjednosnim agencijama BiH.

Tačna lokacija se drži u strogoj tajnosti, a “EuroBlic” saznaje da se radi o jednoj kući u blizini Gradskog mosta.

“Ne treba dizati paniku, ali mi svaku informaciju, posebno kada je u pitanju bezbjednost građana, shvatamo ozbiljno, a tako je i sa vehabijama. Javnost ne treba da se brine jer su kuća i osobe u njoj pod budnim okom policije”, objasnio je izvor lista.

Inače, ovo nije prvi put da je Banjaluka na meti vehabija. U ranijem periodu mještani naselja Krčmarice prijavili su da je grupa vehabija namjeravala da kupi kuću u ovom naselju. Mještani su sve odmah prijavili policiji, a sumnjive vehabije su odustale od svoje namjere.

U MUP RS je do danas evidentirano više lokacija oko Banjaluke na kojima su nastanjene vehabije. Pripadnici tog radikalnog pokreta tako su locirani u naseljima Novoselija i Vrbanja, zatim u susjednim opštinama u naseljima Lišnja i Donja Mravica, opština Prnjavor i Šipragama kod Kotor Varoši.

(blic.rs)