Region 19.10.2022.

Velika policijska akcija širom Hrvatske, samo u Osijeku oko 30 uhapšenih

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Službe organizovanog kriminaliteta PU osječko-baranjske sprovode realizaciju operativne akcije u saradnji s policijskim službenicima PU zagrebačke, PU virovitičko-podravske, PU vukovarsko-sremske i PU požeško-slavonske, a u koordinaciji s Ravnateljstvom policije i Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Najmanje trideset uhićenih u akciji policije i Uskoka na osječkom području

USKOK i osječko-baranjska policija pokrenuli su akciju u kojoj su u toku hapšenja i pretresi domova i poslovnih prostora najmanje tridesetak osoba osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zloupotrebu droga, prenosi Index.

Hapšenja i sprovođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkih istraživanja koja se sprovode u saradnji s PU osječko-baranjskom.

Navedene radnje sprovode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-sremske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba, a odnose se na više desetina osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile krivična djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

U hapšenju osumnjičenih osoba te sprovođenju ostalih mjera i radnji učestvuje oko 150 policijskih službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije. Operativna akcija rezultat je višemjesečnog rada PU osječko-baranjske, saopštilaje policija.

Oznake: Hrvatska, USKOK